Keresés ebben a blogban

2012. augusztus 3., péntek

Szabadság, méltóság ?!

Talán butácskán hangzik, de mégis furcsa: sok magyar lány útra kel az arab országokba ilyen-olyan céllal, sokan erotikus munkára.
Még furcsább, hogy ebben a tekintetben a legfelvilágosultabb arab országok, például Kuvait, vagy Libanon nincsenek a jellemző úticélok között a magyar lányok körében. (megjegyzem, aki járt már Libanonban, vagy olvasott róla tudhatja, hogy annyira pezsgő élet van akárcsak egy Európai nagyvárosban)

 Persze tisztelet a kivételnek, mert valószínünek tartom, hogy azokban az országokban ahol ezt szigoúan veszik, sincs így minden családban.
De talán (és ez a butácska rész), azok a lányok is változtathatnának ezen, akik ilyen országba menének dolgozni, bármilyen munkáért, egyszerűen csak annyit kellene mondaniuk hogy NEM!!
Persze tudom, a pénz beszél... mindenek felett.
Írásom aprópója elsősorban a tv-ben látott szaudi sportolónő (ha jól emlékszem cselgánccsozó) akinek engedélyezték a fejkendőben való versenyzést az olimpián.
Ezt sok újság úgy hozta le mint a sportdiplomácia sikere, és a szaudiak szerint  npk csak fejkendőben versenyezhetnek méltóságuk megőrzése érdekében. Az előrelépés határozottan jó, de fájdalmasan kicsi, és hogy egy nő méltóságát hogyan szolgálja a fejkendő, míg a férfiak nyugodtan szerencsétlenkedhetnek az olimpián, őszintén mondom elképesztő.
Rossz látni, hogy a tolerancia jegyében támogatni lehet az elnyomást!

Kedves olvasóim, remélem, hogy elnézitek nekem, hogy eltértem a blog eredeti témájától!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha kommentelsz, kérlek ügyelj a helyesírásra, ez is moderálási szempont!
Illetve, mellőzd személyes adatok, e-mail, vagy más oldalak címének közzétételét!