Keresés ebben a blogban

2012. május 21., hétfő

Miért?!Sokat hallani mostanában az "elcigányosodás" kifejezést. Azért azt ismerjük el, az egészséges barnaság erotikus,és egészséget sugároz! Én legalábbis így látom. 
(az más téma, hogy egyesek ész nélkül járnak szoliba) Egy biztos, mindenki olyanra akar hasonlítani, akit vonzónak talál, és egy biztos, egyre több fiatal próbál romásan viselkedni, kinézni... ezen a kétkedőknek sem árt elgondolkodniuk! :)
Szóval aki lenézi az ilyen lányokat, és fiúkat, és emellett valószínű nem bírja a romákat gondolja végig: mit láthatnak, érezhetnek a romákban, amiért rájuk akarnak hasonlítani?! :P         
      
 Vannak emberek akik elöítéletesek, ezt szerintem paradox módon el kell fogadni... hiszen ha nem fogadjuk el, mi is előítéletesek vagyunk, a másiknak lehetnek rossz, kellemetlen tapasztalatai amik alapján általánosítanak. Erre mind hajlamosak vagyunk, ilyen az élet.

Az olyamsi viszont,h "négerszag" stb.... mindenkinek van testszaga, ezt igyekszünk elnyomni, de ez nem csak rassz függő. Szerintem nyilvánvaló, mégis leírom, függ még a táplálkozástól, egészségi állapottól, tisztálkodástól, és attól is, hogy ki milyen környezethez szokott. Éppen ezért elkönyvelni,h a feketék, romák büdösek, vagy éppen koszoszak stb. olyan, mintha azt mondanánk, hogy a fehérek kopaszok... mert láttunk már sok fehér embert, akinek kihullott a haja, még öreg kora elött!
A romákat pedig lehet szeretni, nem szeretni, a potenciájukat nehéz kétségbe vonni, föleg a sok szlető babát látva.
(itt nyílván nem egy csoport minden egyes tagjára kell gondolni, hogy egy másik csoport minden tagjánál keményebbek!)
A magyar lányok szépségükről híresek világszerte, ezt a "hírnevet erősítik" a külföldön, és itthon dolgozó örömlányok. Ilyesmikről gyakran hallani, én személyesn ismerek olyan anyukát aki majdnem egy évig dolgozott külföldön, legálisan, örömlányként. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy ez dicsőség, de nem is akkora szégyen, és általános tragédia mint, ahogy azt sokan igyekeznek tálalni.

Ez úgy kapcsolódik a témához, hogy ebben a szakmában is viszonylag sok roma(itt most a férfiakra gondolok) tevékenykedik. Ez azt hiszem nem titok, hogyan tudnák ezt áploatlan tetves megtenni...szerintem sehogy.
Igen, vannak akiket kizsákmányolnak, kényszerítenek, de belátható, hogy ez ekkora tömegekben már nem működne, ha nem lenne meg a vonzerő és a potenciál ezekben a pasikban, amivel egyes nőket erre a pályára terelnek.
Ismét hangsúlyozom, nem azt mondom, hogy ez dícsőség, és összetettebb téma ez, minthogy egy blogbejegyzésben egy szeletét is összefoglaljuk. Én csupán a széles körben elterjedt "retorikai" ellentmondásokra kívánok így rávílágítani, és arra hogyha nem mantrázom ezeket a kliséket, attól nem leszek sem rasszista, sem hazaáruló(ezt külön kikérem magamnak kedves email író) sem egyéb kacifántos haramia, aki megakadályozza bárki távozását az oldalról :). 
Bizonyos (talán tabu?!) témákat szubjektíven tárgyalok a blogomban, de végsősoron ezért indít az ember blogot, nem? :) (költői kérdés!)
Én így látom, lehet nem egyetérteni, de a blogot nem hadakozás céljából indítottam :)

Köszönöm a figyelmet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha kommentelsz, kérlek ügyelj a helyesírásra, ez is moderálási szempont!
Illetve, mellőzd személyes adatok, e-mail, vagy más oldalak címének közzétételét!